Home / Uncategorised / Kuluttajatutkimus osana CLEMET -hanketta
single

Kuluttajatutkimus osana CLEMET -hanketta

Teknologian nopea kehittyminen, työelämän muutos sekä ympäristöön ja ilmastopolitiikkaan liittyvät vaatimukset tulevat muuttamaan ihmisen tapoja liikkua paikasta toiseen. Moni kansalainen pohtii, hankkisiko seuraavaksi kulkuvälineeksi sähköllä toimivan ajoneuvon. Tai luopuisi autosta kokonaan, ja siirtyisi käyttämään julkisen liikenteen palveluja.

Autoalan tulevaisuuden visioit liittyvät automaattiajamiseen ja automaattiajoneuvoihin, liikenteen palveluistumiseen ja uusiin ajoneuvojen käyttövoimiin. Samalla liikenteen energiankulutuksen ja päästöjen odotetaan vähenevän.

CLEMET -hanke toteuttaa kuluttajatutkimuksen, jolla selvitetään kuluttajan käsityksiä auton hankinnasta ja sen huollosta. Tavoitteena on saada selville, millaista osaamista autoalan osaajilta, esimerkiksi autonkorjaajilta ja automyyjiltä, vaaditaan tulevaisuudessa.

Tutkimuksen tulokset auttavat kehittämään

  • autoalan koulutussisältöjä
  • verkostoyhteistyötä
  • opiskelu- ja testausympäristöjä Helsingin seudulla.

Tutkimuskyselyjä toteutettavat marraskuun 2020 aikana Omnian – Espoon seudun koulutuskuntayhtymän – autoalan opiskelijat yhdessä tutkijoiden kanssa.

Kuluttajatutkimus on osa kaksivuotista EU-rahoitteista CLEMET (Cleantech Mobility Education For Tomorrow) -hanketta, jossa ovat mukana toisen ja kolmannen asteen oppilaitostoimijat, yritykset ja tutkimuslaitokset: Omnia, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Laurea ammattikorkeakoulu ja VTT.

Lisätietoja

  • Tutkimuspäällikkö Tarja Lang, Omnia
  • Erikoistutkija Risto Öörni, VTT, Tecnical Research Center

Leave a Reply

Your email address will not be published.