Home / Uncategorised / CLEMET-päätöswebinaari: Autoalan tulevaisuuden osaaminen 9.12.2021 klo 9-11 (Zoom)
single

CLEMET-päätöswebinaari: Autoalan tulevaisuuden osaaminen 9.12.2021 klo 9-11 (Zoom)

Autoalan tulevaisuuden osaaminen on webinaari, jossa tarjoillaan CLEMET-hankkeen opit tulevaisuuden varalle. Teemoina ovat teknologian kehityksen vaikutukset autoalan ammatilliseen koulutukseen, toisen asteen ja ammattikorkeakoulutuksen yhteistyö, sekä työelämän osaamisvaatimusten muutokset.

Ohjelma

  • 9:00 Tervetuloa – projektipäällikkö Aleksi Malinen, Metropolia Ammattikorkeakoulu
  • 9:10 Perusteiden uudistamisen kautta osaamisen uudistamiseen – yli-insinööri Timo Repo, Opetushallitus
  • 9:30 Autoalan muutokset seuraavien vuosien aikana – tekninen johtaja Jouko Sohlberg, Autoalan Keskusliitto
  • 10:00 Lukion ja ammattikorkeakoulun yhteistyömahdollisuuksia? Sami Siniharju & Tapani Pikkarainen, Espoon lukiolinja.
  • 10:10 Paneelikeskustelu: Miten autoalan toisen asteen oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen yhteistyötä tulisi kehittää? Mikä on tutkimuksen rooli koulutuksen kehittämisessä? Keskustelijoina tekninen johtaja Jouko Sohlberg (AKL), liikennetutkimuksen johtaja Ari Aalto (VTT), koulutuspäällikkö Kenneth Nordström (Omnia)

Ilmoittautuminen ja tapahtumalinkki

Tapahtuman järjestää Cleantech Mobility Education for Tomorrow (CLEMET) -hanke, jossa on kehitetty 2019-2021 ajoneuvoalan koulutusta ja luotu uudenlaisia oppimis- ja yhteistyöympäristöjä. Hanketta toteuttivat Metropolia, Laurea, Omnia, VTT ja Espoon kaupunki.